De lækreste små pølsehorn med fuldkorn - perfekt til madpakken

Kartoffelpizza med fuldkorn – nem og lækker vegetarisk aftensmad

kartoffelpizza

Kartoffelpizza med fuldkorn- nem og lækker aftensmad på ingen tid

Kartoffelpizza smager skønt og er et rigtig lækkert alternativ til den mere traditionelle pizza. Derudover er den her udgave jo vegetarisk, så den er altså også et super godt alternativ til en af de dage, hvor man måske gerne vil skære lidt ned på kødet. Pizzaen har en meget mild og dejlig smag, så hvis man ønsker lidt mere power på smagsnuancerne, kan man altid lege med flere krydderier eller tilføje nogle skiver chorizo, som også smager helt vildt lækkert sammen med kartoffelpizzaen.

Pizzadej med fuldkorn (2 store pizzaer)

  • 25g. gær
  • 2,5 dl. lunket vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 100g. grahamsmel
  • 200g. fuldkornshvedemel
  • 200g. durummel

Fremgangsmåde ? pizzadejen

  1. Start med at udbløde gæret i det lunkne vand i en stor skål
  2. Kom dernæst olivenolie og salt i.
  3. Afvej melet og kom det lidt efter lidt i dejen
  4. Når dejen er nogenlunde samlet i skålen tager du en smule mel ud på bordet og ælter dejen færdig her
  5. Nu skulle din dej gerne samle sig og bliver blød og smidig ? den skal være fugtig, men ikke klistret
  6. Stil dejen til hævning i 1 time i køleskabet med et klæde eller husholdningsfilm over

Fyld til kartoffelpizza (2 store pizzaer)

  • ca. 600g. kartoffelskiver – meget tynde skiver
  • 3 pakker bøfmozzarella
  • Rosmarin
  • Oregano
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde – kartoffelpizza

  1. Start med at tænde ovnen på 220º varmluft
  2. med at dele dejen i to lige store dele.
  3. Rul de to stykker dej ud til to runde pizzaer – jeg kommer meget lidt mel på bordpladen, da dejen er så elastisk, at det ikke er nødvendigt.
  4. Flyt pizzadejen over på et stykke pagepapir (et stykke bagepapir til én pizza)
  5. Når dejen er på bagepapiret kan du faktisk hive lidt i den, så den bliver endnu større og tynd. Dejen er ret elastisk, så den kan godt holde til det – pas dog på, at du ikke laver hul.
  6. Når pizzaen har den ønskede størrelse og tykkelse tager du den ene klump mozzarella og kommer på bunden ved at bryde den i mindre stykker.
  7. Kom dernæst de tyndtskåret kartoffelskiver på pizzaen.
  8. Kom oregano og rosmarin på – jeg har ikke angivet mængder her, da jeg synes, det er en smagssag
  9. Tag 1/2 bøfmozzarella og bryd den i mindre stykker, som du fordeler over toppen.
  10. Kom en smule olivenolie henover pizzaen samt salt og peber
  11. Bag dem i ovnen en ad gangen i ca. 15 minutter

Jeg serverer pizzaerne med en grøn salat. Hvis du gerne vil supplere din kartoffelpizza med en anden slags, kan jeg anbefalde den her.

 

kartoffelpizza

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste små pølsehorn med fuldkorn - perfekt til madpakken