Spaghetti carbonara i en sundere udgave med kylling

De lækreste små pølsehorn med fuldkorn – perfekt til madpakken

Det er nok de færreste, der bare elsker madpakker, men det tror jeg nu, de ville, hvis de her pølsehorn med fuldkorn lå og gemte sig dernede. De smager skønt og er et dejligt syn i en ellers lidt triviel madpakke. Derudover er de helt ekstremt nemme at bikse sammen. Derfor bager jeg dem ofte om søndagen, så er der nemlig friske forsyninger til vores madpakker hele ugen. Mine pølsehorn med fuldkorn mætter en del mere, end den traditionelle version, grundet det høje indhold af fuldkorn. Man kan sagtens spise dem som de er her, eller man kan dyppe dem i lidt ketchup, som man jo også nemt kan komme i en lille bøtte og have med i madpakken. De her pølsehorn med fuldkorn er også super gode at fryse ned, så lav endelig en lidt større portion, når nu du er i gang, så der er til lidt tid.

Små pølsehorn med fuldkorn (10 stk.)

Forberedelsestid: 2 timer

  • 50g. gær
  • 1 dl. lunken mælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1  stor spsk. skyr uden smag
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 200g. fuldkornshvedemel
  • 100g. grahamsmel
  • ca. 50-100g. hvedemel
  • Kyllingepølser

Fremgangsmåde – pølsehorn med fuldkorn

  1. Smuldre gær i en stor skål og lun mælken i en gryde eller i mikroovnen
  2. Rør gøren ud i mælken og tilsæt så olivenolie, skyr, æg, honning og salt – rør det godt sammen, så det er en nogenlunde ensartet masse
  3. Tilsæt grahamsmel og rør det ud i skålen
  4. Derefter tilsætter du fuldkornshvedemelet og så det almindelige hvedemel – tilsæt det lidt ad gangen, så du ikke risikerer at mætte din dej for meget. Dejen skal være mættet, men ikke tør.
  5. Kom dejen ud på køkkenbordet og ælt det hele godt sammen i nogle minutter, så du har en ensartet dej.
  6. Kom dejen tilbage i skålen og stil den lunt med et klæde over. Lad den hæve i 1 time.
  7. Når dejen har hævet i 1 time kommer du lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud i melet med en kagerulle, så du har en stor rund form – nærmest en pizza.
  8. Når du har en stor rund dej skærer du den først midtover med en skarp kniv. Derefter skærer du fem trekanter i hver af de to halve dej-cirkler, så du har 10 trekanter i alt.
  9. Læg så 1 pølse for oven af hver trekant og rul den ind mod midten.
  10. Læg de små pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30. min. Det kan være en idé at lægge dem med den lille lukning nedad, så den ikke ryger op under bagningen.
  11. Bag pølsehornene midt i ovnen ved 200º alm. ovn i ca. 10-15 minutter. Hold øje med dem – de skal blot være gyldne.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti carbonara i en sundere udgave med kylling