Krydret thaisuppe med kylling og grøntsager

Spaghetti carbonara i en sundere udgave med kylling

spaghetti carbonara

Forleden bestilte A. spaghetti carbonara til aftensmad, og jeg tror faktisk, at det var over et år siden, jeg havde lavet det til os sidst. Derfor biksede jeg den yderst nemme pastaret sammen, men selvfølgelig skulle den lige sundhedsoptimeres en lille smule. Jeg har sparet på fedtet og tilsat kylling til retten, så den mætter mere. Derudover serverede jeg fuldkornspasta og salat til, da retten jo ikke indeholder de største mængder af grønt…

Jeg er vild med italiensk mad, og selvom spaghetti carbonara ikke er min favorit, fra det italienske køkken, så smager denne ret nu alligevel ret skønt – og så er den bare hamrende nem at lave, hvis det skal gå lidt hurtigt med maden.

Vi har forsøgt at spare på madbudgettet her i april, og derfor har vi prøvet at få tømt ud i skabe og skuffer. Jeg er lidt for god til at købe ting, hvis de er billige, i stedet for at se på, om vi rent faktisk mangler det i køkkenet. Det er jeg helt sikkert ikke den eneste, der gør.

Selvom, det er super lækkert altid at have et lille lager, så er det altså også godt lige at få tømt lidt ud i det, da det jo desværre til tider ender med, at maden bliver for gammel i stedet for og ryger ud, hvilket irriterer mig helt vildt, når det sker.

Faktisk sker det også af og til, at jeg køber et eller andet, fordi, det lige lyder lidt spændende, men som jeg absolut aldrig får brugt, så det skal jeg helt sikkert blive bedre til. Jeg er blevet ret inspireret af DR-programmet Spis og Spar. Jeg synes det er ret vildt, hvor enkelt, det egentligt er, at spare nogle penge på madkontoen, hvis man bare lige gider have lidt mere fokus på sine indkøb og ikke mindst i sit køkken.

Jeg starter med mere orden i køkkenet og mere fokus på færre dobbelt-køb, så må vi se, om det andet ikke følger stille og roligt med. Nu får du i hvert fald opskriften på denne lækre (og prisvenlige) spaghetti carbonara.

Spaghetti carbonara med kylling 

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: 4 personer.

 • 2 store kyllingefileter skåret i mindre, mundrette stykker
 • 1 pakke god kalkunbacon
 • ca. 1 spsk. olivenolie
 • 1 fintsnittet løg  – jeg brugte rødløg, men et helt almindeligt løg kan sagtens bruges
 • 2 fintsnittet hvidløg
 • 1 dl. madlavningsfløde
 • 2 store æg
 • ½ dl friskrevet parmesan
 • Salt og friskkværnet peber
 • Fuldkornsspaghetti
 • En god salat

Du kan også tilføje lidt hakkede svampe til din spaghetti carbonara – det vil helt sikkert også være lækkert!

Fremgangsmåde

 1. Skær kalkunbaconen i mindre stykker og steg den ved middel varme til det er sprødt i en gryde med olivenolie. Derefter kommer du kalkunbaconen på en tallerken med noget fedtsugende papir (køkkenrulle).
 2. Kom kylling, løg og hvidløg på panden i lidt mere olivenolie til kyllingen er gennemstegt og løgene er klare.
 3. Tilsæt så madlavningsfløden og lad det hele simre nogle få minutter
 4. Rør æg og parmesan sammen i en skål
 5. Tag gryden af varmen og rør hurtigt æggemassen i din spaghetti carbonara
 6. Smag til med salt og friskkværnet peber og rør din kogte fuldkornsspaghetti i retten. Server med en god, grøn salat

Hvis du ligesom jeg er glad for nem og lækker hverdagsmad, kan du finde flere lækre og sunde retter lige her.

spaghetti carbonara

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret thaisuppe med kylling og grøntsager