Cheesecake med lakrids, hvid chokolade og rabarber

Krydret thaisuppe med kylling og grøntsager

thaisuppe med kylling

Den her thaisuppe med kylling er bare mega lækker. Den minder mig om alt det skønne fra Asien og er en dejlig krydret suppe med en masse smagsnuancer. Suppen er lidt stærk, men hvis man ikke er helt så god til stærk mad – eller omvendt slet ikke kan få det stærkt nok, kan man altså sagtens skrue op og ned for mængden af chili, så den bliver mere eller mindre stærk. Jeg serverer den her thaisuppe med kylling sammen med risnudler, fordi jeg godt kan lide, at der lige er lidt mere fylde i suppen, men det bestemmer man jo helt og aldeles selv – den smager i hvert fald skønt uanset hvad.

Thaisuppe med kylling, kokosmælk og grøntsager (4. personer)

Forberedelsestid: 30 min.

  • 450g. kyllingebryst
  • 1 spsk. olivenolie – kokosolie kan også sagtens bruges
  • 1 rødløg skåret i halve skiver
  • 2-3 fed hvidløg, finthakket (afhænger af størrelsen – 3 hvis de er små)
  • 1 håndfuld champignon, renset og skåret i skiver
  • 2 tsk. citrongræs
  • 2 cm. ingefær, finthakket
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 rød frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • 1 liter vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1,5 håndfuld cherrytomater skåret i  små skiver
  • 1 rød peberfrugt skåret i tynde mundrette strimler
  • Saften fra 1 lime
  • 1/2 tsk. rørsukker
  • Risnudler (kan undlades)

Pynt suppen med

  • 1 rød frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt forårsløg, finthakket

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg den i olie i en varm gryde
  2. Tilsæt rødløg, hvidløg, champignoner og brun det hele godt af
  3. Dernæst tilføjer du citrongræs, ingefær, gurkemeje, frisk rød chili – lad det stege med i nogle få minutter
  4. Kom 1 l. kogende vand, kokosmælk og fiskesauce i gryden – rør rundt og lad det simre i 15 minutter.
  5. Når det har simret tilføjer du tomater, peberfrugt, limesaft og 1 tsk. rørsukker – smag til med salt og peber og eventuelt noget mere af de andre krydderier, hvis du synes, den mangler lidt – lad det simre i ca. 3-5 minutter mere.
  6. Kom de kogte risnudler i suppen, hvis du vil have dem i, og server suppen med hakket koriander, forårsløg og fintsnittet chili.

thaisuppe med kylling

   

4 kommentarer

  • Lisbet petersen

    Jeg må sige at jeg blev så skuffet, der er så godt som ingen smag i suppen, spild af penge og energi , jeg har svært ved at sige hvad der mangler, men Thailandsk suppe, nej der mangler meget…..😒

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Kære Lisbet

      Det ærger mig da virkelig, at du ikke kunne lide suppen. Jeg er selv stor fan af den og synes bestemt ikke, at den mangler smag – tværtimod. Derudover er det en suppe, som jeg har serveret for utallige gæster, der alle har været positive – nogle mente endda, at den var lige til den stærke side, så jeg forstår ikke, at du synes, den var uden smag, hvorfor jeg heller ikke lige ved, hvad du skulle have gjort anderledes, hvis du har fulgt opskriften. Øv i hvert fald, at den ikke faldt i din smag og rigtig god fredag til dig.
      Kh
      Simone

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Andersen

    Hej Simone.

    Jeg fik da lige lyst til sådan en suppe, da jeg så dit opslag.
    Jeg bruger dog altid rød karrypasta i også, så synes jeg den får den helt rigtige thailandske smag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Ja, det giver også en super lækker smag, Line! Især den røde karrypasta er jeg glad for. 🙂
      Kh
      Simone

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med lakrids, hvid chokolade og rabarber