Koldhævede fuldkornsboller - den nemmeste opskrift

Kyllingeburger med hjemmelavet aioli i en lidt sundere udgave

hjemmelavet aioli

Kyllingeburger med hjemmelavet aioli (hvidløgsmayonnaise)

Jeg er vild med alle afskygninger af mayonnaise, men det er jo ingen hemmelighed, at det ikke ligefrem er specielt godt for sidebenene – i hvert fald ikke i store mængder… I dag får du en super lækker opskrift på hjemmelavet aioli, som jeg har forsøgt at gøre lidt sundere ved at spare en del på olien. Nu brugte jeg nogle meget gule økoæg til den her hjemmelavet aioli, så hvis du undrer dig over den ret gule farve, er det altså derfor.

Hvis du ikke er så vild med aioli, men hellere vil have en helt almindelig mayo, kan du sagtens undlade at komme hvidløg i. Ligeledes kan du tilføje lidt chili og paprika, hvis du vil lave en chilimayo. Smagsvarianterne er mange, når først man har fået en god og let grundopskrift på mayonnaise, som den jeg har skrevet nedenfor.

En lidt sundere aioli/hvidløgsmayonnaise (til en lille skål)

  • 2 æggeblommer
  • ca. 1,5 tsk. sennep
  • ca. 1,5 tsk. æblecidereddike
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 dl. rapsolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smag til med citronsaft

Kyllingeburger 

  • 1 pakke hakket kyllingekød
  • Salt og peber
  • Salat
  • Agurk
  • Rødløg
  • Tomat
  • Ketchup

Fremgangsmåde – Aioli

  1. Kom æggeblomme, æbleeddike, sennep, salt og peber i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt rapsolien lidt ad gangen – hvis du hælder for meget olie i ad gangen risikerer du, at mayonnaisen skiller. Pisk aiolien mens du langsomt tilsætter olien.
  3. Tilsæt hvidløg og smag den hjemmelavede aioli til med salt, peber, citronsaft, sennep og æbleeddike

A. og jeg spiste den hjemmelavede aioli i en kyllingeburger med rodfrugtefritter. Ovenfor har jeg lavet et eksempel på, hvad du kan komme i din kyllingeburger, men det er jo selvfølgelig helt op til dig. Du kan også sagtens lave burgeren med oksekød, hvis du er mere til det. Af brød har jeg brugt de her koldhævede fuldkornsboller, som du finder opskriften på lige her.

hjemmelavet aioli

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede fuldkornsboller - den nemmeste opskrift