Lyserød smoothie med bær, banan og vanilje

Koldhævede fuldkornsboller – den nemmeste opskrift

koldhævede fuldkornsboller

En friskbagt og lun bolle til morgenmad er altså ikke at kimse ad. Med den her opskrift kan du få lækre og luftige koldhævede fuldkornsboller på den nemmeste måde. alt du skal gøre er nemlig blot at blande alle ingredienserne sammen om aftenen, stille det hele i køleskabet og bage dem i ovnen næste morgen – så bliver det da ikke nemmere! Jeg har, som nogen måske ved, fødselsdag den 14. april, altså på fredag. Jeg får min skønne familie til brunch, og når man ligesom jeg har en ret stor familie, er en opskrift som denne guld værd! Alt, der kan forberedes dagen inden, er helt perfekt, så jeg ikke skal stresse rundt om morgenen. Jeg hader nemlig at stresse, når jeg har gæster, og derfor er det så mega smart, at jeg med denne opskrift blot skal tænde ovnen og forme nogle boller.

Derudover smager de her koldhævede fuldkornsboller bare helt vildt dejligt og er et langt sundere alternativ end en almindelig hvid fødselsdagsbolle, så hvis du ligesom jeg gerne lige vil optimere sundheden en smule, er de her boller helt perfekte – hvad enten det er til hverdage eller fest.

Koldhævede fuldkornsboller

  • 5 dl koldt vand
  • 20 g. gær
  • 2 dl. fuldkornshvedemel
  • 2 dl. almindelig hvedemel
  • 1 dl. grahamsmel
  • 1 dl. ruggryn eller almindelig havregryn
  • 0,5 dl. græskarkerner
  • 0,5 dl. solsikkekerner
  • 20 g. hørfrø
  • 1 tsk salt

Om aftenen gør du følgende

  1. Kom vand og gær i en stor skål og rør gæret ud i vandet.
  2. Derefter tilsætter du de resterende ingredienser – slut af med melet
  3. Rør det hele hurtigt sammen med en grydeske. Dejen skal være til at røre i og klistret, men ikke flydende.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over.

Dagen efter

  1. Morgenen efter tænder du ovnen på max grader og stiller den på varmluft.
  2. Fjern filmen fra din dej.
  3. Tag dernæst et glas koldt vand, din dej og en spiseske.
  4. Når du skal forme bollerne kan det være en idé at dyppe spiseskeen i det kolde vand inden, du kommer den i dejen, så hænger den nemlig ikke så nemt ved.
  5. Form ca. 10 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir
  6. Pensl bollerne med vand eller mælk og drys eventuelt med hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.
  7. Når ovnen er varmet helt op sætter du fuldkornsbollerne ind i ovnen og skruer ned til 225º. Bag bollerne i ca. 15 minutter til de dufter dejligt og har en flot gylden farve.

Jeg serverer fuldkornsbollerne med ost, syltetøj, smør og den her sundere hjemmelavede nutella. Måske denne opskrift på fuldkornsboller med chokolade også kunne være noget for dig?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyserød smoothie med bær, banan og vanilje