Guide: Sådan finder og bevarer du motivationen til en sund livsstil

Vegetarfrikadeller – sprøde, krydrede og super lækre veggie-deller

vegetarfrikadeller

Som nogle af jer ved, holder jeg af kødfrie dage, og i går var en af dem. Jeg serverede vegetarfrikadeller for A., og han kunne faktisk slet ikke smage, at der ikke var kød i. Han ELSKER kød, så det er altså ret fedt, når jeg kan snyde ham en smule. Men jeg kan nu godt forstå det. De her vegetarfrikadeller smager nemlig dejlig krydret, og så er de super lækre og sprøde i konsistensen. Når jeg arbejder med vegetarretter, kan jeg godt lide at skrue en ekstra tand op for krydderier og smagsgivere. Derfor får de her vegetarfrikadeller altså også fuld skrue på den konto – det kan man selvfølgelig variere og skrue op og ned for. De smager i hvert fald skønt uanset.

Vegetarfrikadeller (ca. 4 personer)

Forberedelsestid: 10 min.

  • 400 g. majs, optøet fra frost
  • 1 dåse kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g. havregryn
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 3 store æg
  • 1 bundt koriander, finthakket
  • 1 bundt persille, finthakket
  • 1 tsk. chiliflager eller 1 hel finthakket chili – kan undlades, hvis man ikke ønsker det lidt stærkt
  • Salt
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende kikærter, æg og hvidløg til en fin pure (jeg bruger en stavblender)
  2. Tilføj derefter majsene og blend igen
  3. Når det hele er en samlet masse tilføjer du havregryn, bagepulver, salt og chiliflager
  4. Slut af med at røre de finthakkede krydderurter i blandingen
  5. Varm en pande med olie op til medium varme
  6. Med en ske former du frikadellerne og lægger dem på panden (sørg for, at der er lidt mellemrum mellem dem, så er de nemmere at vende – jeg steger dem over to omgange, da det ikke er dem alle, der kan være på panden samtidig)
  7. Når frikadellerne skal vendes kan det være en fordel at gøre det med en gaffel og tippe dem mod kanten af panden, så de falder om på den anden side. Frikadellerne er nemlig lidt bløde i farsen.
  8. Vegetarfrikadellerne er færdige, når de er gyldne på begge sider

De lækre og sprøde vegetarfrikadeller serverede jeg med en god salat – eksempelvis denne salat med fuldkornspasta.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan finder og bevarer du motivationen til en sund livsstil