De lækreste hindbærsnitter i en sundere version

Sundere nutella – så bliver det altså ikke mere lækkert

sundere nutella

Det er faktisk super simpelt at lave sin egen nutella – og så smager det jo bare helt vildt lækkert! Faktisk så lækkert, at du nemt kan blive en smule afhængig af det, men så er det jo godt, at det trods alt er en sundere nutella end dem, man kan købe i butikkerne. Jeg har altid været kæmpe fan af nutella – faktisk så meget, at vi ikke kan have det i hjemmet, fordi jeg lidt for hurtigt får tømt en bøtte – og gerne med en ske….

Ja, selverkendelse er jo en god ting, har jeg hørt, så jeg holder mig fra den ægte vare og ”nøjes” med den sundere udgave i stedet for. Men det er nu også et helt okay byt, hvis du spørger en nutellafan som mig.

Den her udgave af sundere nutella er nemlig meget tro originalen, selvom den ikke indeholder tilsat sukker. Det er derimod dadlerne, der giver chokoladecremen sin sødme, mens den får sin nøddesmag fra de ristede hasselnødder. Jeg vælger at riste hasselnødderne i ovnen, fordi det trækker smagen fra nødderne frem, hvilket jeg virkelig synes er lækkert!

Sundere nutella (1 glas)

Forberedelsestid: 10 min.

 • 200g. ristede hasselnødder
 • 100g. 80% mørk chokolade – sukkerfri chokolade kan benyttes, hvis man ønsker den endnu sundere
 • 2 store dadler
 • 0,5 dl. skummetmælk (andet kan selvfølgelig også benyttes)
 • 1 tsk. mørk, usødet kakaopulver
 • Et nip salt

Fremgangsmåde

 1. Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 200º i ca. 3-5 minutter ( hold øje med dem – de skal kun lige være gyldne)
 2. Når hasselnødderne er kølet lidt af, tager du dem op i hænderne lidt ad gangen og nulrer dem mellem dine håndflader, så noget af skralden ryger af – det er helt fint, hvis det hele ikke kan komme af – det kan det højst sandsynligt ikke. Du kan også gøre dette i et viskestykke – det er helt op til dig.
 3. Kom alle de nogenlunde afskallede hasselnødder ned i en foodprocessor, minihakker eller en blender og bliv ved med at blend det hele. Først vil det blive til smulder, men efter nogle minutter vil du opleve, at det langsomt bliver til en slags flydende creme. Jeg bruger en minihakker til dette.
 4. Når det er gjort tilsætter du dadlerne og blender videre til det er en samlet masse – gør det samme med kakaopulver og mælk.
 5. Smelt chokoladen over vandbad og kom den ned i nøddemassen. Rør massen ensartet og kom lidt salt i.
 6. Voila – så har du en færdig sundere nutella. Jeg opbevarer den på køl i et tætlukket glas.

Jeg håber, at du ligesom jeg kan bruge den her sundere nutella som alternativ til den rigtige. Den sundere nutella smager skønt på eksempelvis det her hjemmelavede knækbrød. Derudover gør den sig faktisk også virkelig, virkelig godt på grød eller skyr som en ekstra topping.

sundere nutella

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste hindbærsnitter i en sundere version