Chili con carne - en af mine absolut yndlingsretter

Skønne pizzasnegle med fuldkorn

pizzasnegle med fuldkorn

Skønne pizzasnegle med fuldkorn, som er et perfekt lille indspark til en ellers sund madpakke eller som en eftermiddagssnack. De smager super dejligt, og så er dejen virkelig luftig og lækker. Både A. og jeg elsker, at have lidt bagværk med i madpakken, og til det formål er de her pizzasnegle med fuldkorn altså helt perfekte. Jeg har ikke valgt at sætte mål på fyldet, da jeg vil lade det være op til dig, hvad du ønsker i dine pizzasnegle – derfor er det kun en forslagsliste. I mine pizzasnegle var der denne gang tomatsauce, skinkestrimler, oregano, basilikum og en fedtfattig revet mozzarella. Hvis man ønsker mere fuldkorn i dejen, kan man sagtens skifte noget af hvedemelet ud med fuldkornshvedemel – det kunne jeg sagtens selv have fundet på!

Pizzasnegle med fuldkorn (ca. 18 stk)

Forberedelsestid: ca. 2 timer

Ovntid: ca. 15 min.

  • 50 g. gær
  • 2 dl. lun skummetmælk
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 æg
  • 150 g. grahamsmel
  • 450-500g. hvedemel

Forslag til fyld

  • Fedtfattig mozzarella
  • skinkestrimler, kylling, oksekød eller lignende.
  • Oregano
  • Basilikum
  • Tomatsauce
  • evt. majs
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde – dejen

  1. Udblød gær i den lune mælk i en stor skål. Kom salt, honning, olivenolie og æg i blandingen og rør godt rundt
  2. Tilsæt grahamsmelet og de 450g. almindeligt hvedemel
  3. Kom lidt mel på bordet og ælt dejen godt sammen – mærk efter om den kan klare de sidse 50 g. hvedemel – dejen skal være klistret og blød, men ikke sådan, at den hænger ved
  4. Når dejen er æltet hurtigt sammen, kommer du den tilbage i skålen og stiller den til hævning et lunt sted i 1 time

Fremgangsmåde – samling af pizzasneglene

  1. Når dejen har hævet i 1 time ruller du dejen ud i lidt mel. Dejen skal rulles ud til en stor rektangel – ca. 50 cm. i længden og 30 cm. i bredden (den må bare ikke være for tynd)
  2. Når dejen er rullet ud kommer du tomatsauce på og fordeler det i et jævnt lag rundt på dejen – hold dig gerne ca. to cm. fra kanterne
  3. Kom derefter det ønskede fyld på og rul så dejen sammen fra den ene ende af dejen sammen, så du får en lang, tyk dej – her skal du lige være lidt nænsom,så dejen ikke hænger fast i køkkenbordet og går i stykker
  4. Skær pizzasneglene ud, så den har en tykkelse på ca. 1-2 cm.
  5. Læg pizzasneglene på en plade beklædt med bagepapir – der skal være en del mellemrum mellem dem, da de hæver ret meget op – jeg fyldte to plader
  6. Når pizzasneglene er lagt på pladen kan du lige sørge for at forme dem efter med hænderne, så alle er runde og fine – giv dem gerne et lille tryk foroven, så de samler sig lidt i teksturen.
  7. Lad pizzasneglene efterhæve ved stuetemperatur i ca. 40 minutter med et klæde over
  8. Når pizzasneglene har hævet tænder du ovnen på 200º alm. ovn, pensler dem med 1 sammenpisket æg og bager dem i ca. 15 minutter til de er gyldne.

img_1440

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili con carne - en af mine absolut yndlingsretter