Vietnamesiske friske forårsruller med peanutbutter-dip

Kanelsnurrer – verdens bedste kage

Kanelsnurrer

Åh de er gode de her kanelsnurrer. Sådan helt vildt fantastisk gode. De indeholder en masse gode sager som eksempelvis en her del smør, men helt ærligt – hvem elsker ikke smør. Jeg er i hvert fald kæmpe fan af smør og ikke mindst de her kanelsnurrer. De er også en del nemmere at bage end de måske ser ud til at være, så frygt ikke, hvis du synes, at de ligner lidt af et projekt – det skal nok gå. Og øvelse gør mester. Mine første kanelsnurrer var vanvittig grimme, så når du har bagt dem et par gange skal de nok sidde i skabet – og smagen fejler jo intet af den grund. Men hvis du følger min guide nedenfor, så kan det ikke gå helt galt på udseendet.

Kanelsnurrer – dejen (ca. 20 store stk.)

Forberedelsestid: ca. 3 timer

Ovntid: ca. 14 min.

 • 5 dl. koldt letmælk
 • 50 g. gær
 • 1 stort æg
 • 1 lille tsk. salt
 • 140 g. rørsukker
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 1 kg. hvedemel
 • 150 g. smør

Remonce

 • 200 g. blødt smør
 • 200 g. rørsukker
 • 2 spsk. ægte, stødt kanel

Fremgangsmåde – dejen

 1. Opløs gær i den kolde mælk. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen – først i skålen og når den er nogenlunde samlet, tager du den ud på bordet og ælter videre i 10 min. – man må gerne holde en lille pause undervejs; det her er noget, der giver armmuller… Lad herefter dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.
 2. Nu skulle din dej gerne være hævet op, men den hævning får ikke lov at vare ved. Du tager nemlig dejen ud af skålen og slår den sammen til en mere fast dej igen og kommer husholdningsfilm omkring den. Så lader du den hvile i køleskabet i 1 time.
 3. Mens dejen hæver kan du røre remoncen sammen. Det gør du meget enkelt ved at komme alle ingredienserne i en skål og  røre det sammen med en ske og vupti så er der remonce.
 4. Nu skal dine kanelsnurrer samles. Start med at rulle din dej ud, så du har en firkantet størrelse, der er ca. 30×60 cm. – jeg ruller ikke min dej ud i mel, da jeg sørger for hele tiden at vende dejen på bordpladen, så den ikke sætter sig fast – men er din bordplade sådan én, hvor alt klistrer fast, så kom lidt mel ud på bordet. Fordel så  remonce på dejen – kom det godt ud i siderne. Fold så halvdelen af dejen ind på midten, hvorefter du tager den anden halvdel og folder den ind over, så du altså har en dej i tre lag.
 5. Rul så dejen ud igen med din kagerulle til ca. 30×30 cm og skær dejen ud i omkring 20 strimler med en bredde på omkring 2 cm. – de skal stadig være omkring 30 cm. lange.
 6. Sno dejstrimlerne og hiv lidt i dem. Placer så de lange snoninger på køkkenbordet og rul dem rundt om sig selv – stop enden ind under din kanelsnurrer og placer dem på en bageplade.  Jeg placerer dem på tre stykker bagepapir, da der skal være godt med mellemrum mellem dem. Derfor skal du også bage ca. tre plader fulde. Snoningen skal selvfølgelig vende opad.
 7. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket i ca. 30. minutter, hvorefter de gerne skulle være vokset til dobbeltstørrelse.
 8. Pensle dem med æg og bag dem ved 200° i ca. 10-15 minutter (mine fik omkring 14 min.). De skal have taget godt med farve, synes jeg personligt. Afkøl de færdige kanelsnurrer på en bagerist. Spis dem som de er eller kom lidt glasur lavet af vand og flormelis på dem.

Hvis du gerne vil se flere opskrifter på søde sager, kan du finde nogle lige her.

Kanelsnurrer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vietnamesiske friske forårsruller med peanutbutter-dip