Sundt knækbrød med fuldkorn, frø og kerner

Vietnamesiske friske forårsruller med peanutbutter-dip

img_0772

Friske forårsruller er en af mine favoritter fra det asiatiske køkken, og en ret, jeg ynder at lave rigtig ofte. Friske forårsruller er en super god måde at få en masse ekstra grøntsager, og så er det samtidig en måde, hvorpå man kan hygge sig lidt mere omkring måden, fordi man sidder og samler sin egen forårsrulle med lige dét fyld, man bedst kan lide. Friske forårsruller minder mig om sommer, sol og store mængder hvidvin på altanen, og derfor får den her ret mig altid i rigtig godt humør. Selvom det måske ser en smule uoverskueligt ud med alle de ingredienser, jeg har listet nedenfor, så skal det udelukkende ses som en forslagsliste. Der er nemlig ikke noget, der er decideret rigtigt eller forkert, når det kommer til valget af fyld i friske forårsruller, så prøv dig frem og find ud af, hvad du godt kan lide.

Jeg vil også gerne lige give et lille tip med på vejen. Hvis du ligesom jeg godt kan lide at være nærværende omkring dine gæster, så er den her ret oplagt at servere, hvad enten det er til en helt almindelig middag lørdag aften eller en venindefødselsdag. Man kan nemlig forberede stort set alt i forvejen, så det bliver et minimum af tid, man skal bruge i køkkenet. Alle grøntsager kan eksempelvis skæres ud dagen før, mens peanutbutterdippen også sagtens kan laves i god tid. Så er det altså kun kød og eventuelt risnudler, du skal forberede inden middagen. Derudover synes jeg, at det er super hyggeligt, at man kan være fælles om at sidde og samle sine forårsruller ved spisebordet. Så er gæsterne i hvert fald underholdt så længe.

Friske forårsruller – forslag til ingredienser

Forberedelsestid: 30 min.

 • Rispapir
 • Kylling, laks, oksekød, svin – eller hvad man nu lige synes.
 • Risnudler
 • Forårsløg
 • Avocado
 • Agurk
 • Tomater
 • Mango
 • Gulerødder
 • Peberfrugt
 • Spinat
 • Koriander eller andre krydderurter
 • Chilisauce
 • Soyasauce

Peanutbutter-dip

 • 3 store spsk. peanutbutter (jeg bruger den version, der er crunchy)
 • 2 spsk. soya
 • Saft fra 1/2 lime
 • 1 presset fed hvidløg
 • 1 spsk. mælk
 • ca. 2 spsk. vand

Fremgangsmåde – peanutbutter-dip

 1. Bland alle ingredienser sammen i en skål og rør det hele godt sammen. Kom lidt vand i ad gangen og tilføj mere til du synes, at din dip har den rettet konsistens. Jeg kan godt lide min cremet og ikke alt for fast, men hvor fast eller flydende, du ønsker den, afhænger af væsken, så prøv dig frem med vandet.

Fremgangsmåde – friske forårsruller

Selvom det måske ser lidt indviklet ud, så er det virkelig nemt at samle sin friske forårsrulle. Nedenfor har jeg lavet en lille miniguide, så jeg håber, at det giver mening. Alle ingredienser kan desuden købes i de fleste supermarkeder.

 1. Start med at dyp dit rispapir i vand i ca. 10 sekunder (ikke mere). Det vil stadig føles lidt stift, men læg det på tallerkenen, så suger det selv vandet og bliver blødt.  Jeg har normalt altid en eller to store tallerkener med vand på bordet, så man nemt og hurtigt kan dyppe sit rispapir i vandet.
 2. Når dit rispapir på tallerkenen begynder at virke klistret, kommer du dit fyld på. Sørg for at lægge det i en lille bunke på midten af papiret. Der skal være luft rundt omkring fyldet, så du kan lukke rispapiret.
 3. Når du har kommet dit ønskede fyld i (lad vær med at overfylde dem), så folder du dem sammen. Start med at fold top og bund ind først og så siderne – gerne lidt stramt, men ikke så de sprækker (rispapiret er lidt porøst).
 4. Så skulle du gerne have en lille rispapirsrulle med fyld. Du kan nu enten vælge at spise den som den er, eller skære den over og spise dem i halve. Dyp din forårsrulle i dippen eller kom den indeni sammen med fyldet. Jeg kan bedst lide at komme den indeni, men det er en smagssag.
 5. Velbekomme!

Du kan finde andre lækre, sunde og nemme madopskrifter lige her.

img_0806

2 kommentarer

 • ÅH, hvor lyder det altså bare lækkert (og så ser det vildt godt ud). Vil høre ham den søde, om han vil lave det med mig i aften 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Rikke! Det synes jeg lyder som en vidunderlig idé – det er virkelig en skøn ret at hygge med. Rigtig god fornøjelse. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundt knækbrød med fuldkorn, frø og kerner