Spaghetti bolognese - klassisk familiefavorit i en sundere udgave

Sundt knækbrød med fuldkorn, frø og kerner

Sundt knækbrød

Sundt knækbrød er på ingen måder svært at lave. Det tog mig ikke mange minutter at bikse den her dej sammen, og så smager hjemmebagt knækbrød altså bare skønt. Den her udgave er med en masse grove kerner, frø og fuldkornshvedemel, men man kan variere opskriften som man har lyst. Mit knækbrød skal være sprødt, groft og gerne lidt porøst, og det er præcis, hvad det her er. Hvis man er mere til nogle andre før eller kerner, kan ma jo variere det, som man selv har lyst i opskriften.

Sundt knækbrød med fuldkorn og kerner

Forberedelsestid: 5 min.
ovntid: 15-20 min.

 • 1 dl. ruggryn (kan erstattes af havregryn)
 • 1 dl. solsikkekerner
 • 1 dl. hørfrø
 • 1 dl. græskarkerner
 • 1/2 dl. sesamfrø
 • 2 dl. fuldkornshvedemel (jeg bruger den fra Finax – kan erstattes af almindelig hvedemel eller en anden meltype)
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 dl. olivenolie
 • 1 dl. vand

Fremgangsmåde 

 1. Tænd ovnen på 200º varmluft. Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål og rør dem godt sammen. Tilsæt olie og vand og samler dejen med en ske.
 2. Kom dejen til knækbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tager en kagerulle og et nyt stykke bagepapir. Kom bagepapiret oven på din dej, så din dej ligger i lag mellem de to stykker. Så ruller du din kagerulle oven på dejen og det øverste lag bagepapir, så din kagerulle ikke rammer dejen. På den måde er det nemlig rigtig nemt at få dejen rullet ud, da den ellers vil klistre til kagerullen.
 3. Når du har fået rullet dejen helt ud på bagepladen i et tyndt lag, fjerner du det ekstra stykke bagepapir og sætter dit knækbrød i ovnen. Bag det i ca. 15-20 minutter til det er gyldent og ser sprødt ud (husk at hold øje med det).
 4. Når knækbrødet er færdigt tager du det ud af ovnen og med det samme skærer du knækbrødet ud i nogle mere passende stykker. Jeg bruger en skarp kniv eller endnu bedre en pizzaskærer til netop det.
 5. Kom alle stykkerne af knækbrød over på en bagerist og lad dem køle godt af. Opbevare knækbrødet i en tætlukket boks.

Sundt knækbrød med fuldkorn og kerner spiser jeg med ost, smør eller bare som det er. Det smager super skønt og er virkelig lækkert som en eftermiddagssnack eller til at have med i en madpakke. Derudover er knækbrødet altså ret så lækkert til frokost sammen med den her fedtfattige tunmousse.

Sundt knækbrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti bolognese - klassisk familiefavorit i en sundere udgave