Chiagrød med vanilje - skøn morgenmadsgrød

Falafel – lækker og knap så usund fastfood

falafel

Jeg er vild med hjemmelavede falafler, og dem man laver selv er altså også en hel del sundere, end dem man køber ude. Dog kan det for nogle være lidt af et projekt at få sine falafler helt perfekte både i smag og konsistens uden brug af friture. Det mener jeg dog godt, at man kan, og derfor får du her min falafel-guide til sprøde og lækre falafler, som bare smager super dejligt!

Foruden, at de her falafler helt sikkert kan spice de mere traditionelle hverdagsretter op, så er de også et rigtig godt bud på en vegetariske ret, der slet ikke smager vegetarisk. Vi har gerne en-to dage i ugen, hvor vi ikke spiser kød, og så er det jo netop retter som denne her, der skal prøves af.

De smager desuden helt fantastisk i hjemmebagte pitabrød!

Sprøde falafel 

Forberedelsestid: ca. 20 min.

Antal: 4 personer

 • 400 g. kikærter på dåse
 • 4-5 fed hvidløg (hvis de er store, så brug 3)
 • 1 alm. snittet løg
 • 2 mellemstore gulerødder, der lige er blevet groft revet
 • 1 stor håndfuld bredbladet persille – spar ikke på den
 • 3 store spsk. tahin (sesampasta) –
 • Ca. 2 spsk. citronsaft
 • 1 stor spsk. stødt spidskommen
 • 1,5-2 tsk. salt (smag på dejen, så du nogenlunde kan finde ud af, om den skal have mere eller mindre)
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1 stort æg
 • 1 tsk. stødt chiliflager
 • 4 spsk. rasp – hvis dejen er lidt for våd, kan du tilføje mere rasp til du synes, den har den rigtige konsistens
 • Olivenolie ca. 1/2-1 dl.
 • Har du tilfældigvis en kartoffel, så kom også gerne den i dejen – den skal bare være rå

Fremgangsmåde

 1. Skyl kikærterne fra dåsen og blend alle ingredienser pånær rasp sammen i en blender. Det kan godt være lidt hårdt for din blender, så sørg for, at alle de meget våde ting er i bunden og brug gerne en spiseske til at vende dejen lidt rundt i blenderen undervejs, så det ikke sidder fast.
 2. Når du har en samlet masse kommer du rasp i dejen. Jeg kommer lidt i ad gangen, så jeg ved, hvornår dejen har den ønskede konsistens. Derfor kan du nemt justere din dej, hvis du stadig synes, at den er for våd efter de 4 spsk. – så kommer du bare lidt mere rasp i. Dog er det vigtigt, at dejen ikke er fuldstændig fast; din dej skal være cremet, men du skal stadig kune forme små frikadeller/kugler af dem.
 3. Kom godt med smagsneutral olie på en pande og stege dem ved middel-høj varme. Du kan også godt bage på bagepapir i ovnen ved 175º alm. ovn. Det tager ca. 20-30 minutter i ovnen og få minutter på panden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med vanilje - skøn morgenmadsgrød