Boller i karry i en sundere udgave

Chiagrød med vanilje – skøn morgenmadsgrød

chiagrød

Chiagrød er blandt andet lavet af chiafrø, som giver en super lækker morgenmad, der tilmed er meget sund. Chiafrø bliver kaldt sundhedsbomber – og med god grund. De små frø  indeholder nemlig fire gange så mange kostfibre som eksempelvis hørfrø. Derudover er chiafrø ekstremt rige på både kalk og protein – og indeholder faktisk intet mindre end 15 gange flere antioxidanter end broccoli. De små frø taler vist for sig selv, når det kommer til sundhed. Og med de rigtige ingredienser, smager de altså også ret så lækkert! 

Jeg spiser ofte min ration chiafrø i form af chiagrød, fordi det er en ekstrem nem morgenmad, da man kan forberede det hele dagen før. Derudover kan jeg rigtig godt lide konsistensen, som er både cremet og blød, men alligevel lidt knasende i form af chiafrøene.

Chiagrød med vanilje

Forberedelsestid: 5 min.

Antal: 1 person.

  • 3 spsk. skyr
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 – 1 dl. mælk eller mandelmælk
  • Smag den til med lidt sødemiddel – jeg bruger Perfekt Sød fra EASIS, som du kan købe lige her.

Aftenen før

  1. Bland alle ingredienser sammen i en skål og rør det godt sammen. Prøv dig lidt frem med mælken – jeg kan godt lide, at min chiagrød er lidt fast i konsistensen, da jeg oftest kommer smoothie eller anden form for flydende topping på. Hvis du bare vil spise den, som den er, så ville jeg komme lidt mere mælk eller mandelmælk i.
  2. Kom husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet til morgenen efter.

Om morgenen

  1. Tag din chiagrød ud af køleskabet og fjern husholdningsfilmen.
  2. Top din grød med bær, smoothie eller måske denne hjemmelavede müsli. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til topping. Jeg toppede min med jordbær og en skøn rabarbergrød, som jeg lavede af nogle rabarber, jeg havde gemt i fryseren fra i sommers.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry i en sundere udgave