Rocky road - skøn konfekt med chokolade

Lasagne – den bedste opskrift fyldt med grøntsager

img_8216

Lasagne er min livret, og derfor er det jo også passende, at jeg deler min opskrift på den skønne ret. Denne lasagne er fyldt med grøntsager, fuldkorn og er alt i alt et langt sundere alternativ end mange af de andre varianter. Derudover smager den bare helt vildt godt, og er super god som almindelig hverdagsmad, men i særdeleshed også som gæsteret.

Der er en hel del grøntsager i min lasagne, men man kan faktisk slet ikke smage dem. Jeg lader nemlig min lasagne stå og simre halvanden eller to timer. Når lasagnesovsen får lov at koge så længe, vil grøntsagerne koge godt ind i sovsen, og dermed ”forsvinde”, så man slet ikke bemærker, at de er der. Denne ret er derfor også en rigtig god måde, hvorpå man kan snige en masse ekstra grøntsager i sin mad.

Selvom sovsen gerne skal simre minimum 1,5 time, er det ikke ensbetydende med, at du skal stå og se på den i mens. Skru godt ned for blusset, sår den kun lige står og simrer stille og roligt. På den måde kan du nemlig sagtens forlade lasagnesovsen og lave nogle andre ting i mellemtiden. Bare lige husk at rør i sovsen engang imellem, så den ikke brænder fast i bunden.

Lasagnesauce (6 personer)

Forberedelsestid: 2 timer

Ovntid: 25 min.

 • 500g god oksekød med en lav fedtprocent (gerne 5-7%)
 • 2 finthakkede store løg
 • 1-2 spsk olivenolie
 • 3 fed, finthakkede hvidløg
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 1 tsk. tørret timian
 • 0,5 tsk. tørret chiliflager
 • 3 store gulerødder, der er groft revet
 • 1 groftrevet squash
 • 3 stilke groftrevet bladselleri
 • 6 champignoner hakket i små stykker
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse tomatpuré
 • Salt og friskkværnet peber

Bechamelsauce

 • 20g smør
 • 3 spsk. fuldkornshvedemel (jeg bruger den fra Finax)
 • 4 dl. mælk (jeg bruger skummetmælk)
 • 2 dl. ost (eksempelvis revet mozzarella eller en kombination af mozzarella og parmesan)

Tilbehør

 • Fuldkornslasagneplader
 • En frisk og fyldig salat som tilbehør

Fremgangsmåde

 1. Brun kød af ved høj varme, så kødet ikke frigiver så meget væske. Tilsæt løg og lad dem sauter ved middel varme til løgene er gennemsigtige. Tilsæt dernæst alle de øvrige grøntsager, men sørg lige for, at alle grøntsagerne, især din squash, er mast godt for væske. Lad kød og grøntsager stå og sautere et par minutter.
 2. Tilsætter alle de øvrige ingredienser og lader saucen stå med låg på og simre svagt i minimum 1,5 time – og gerne i to timer eller mere, hvis du har tid til det. Jeg synes normalt, at den bliver bedre, jo længere tid, den får lov at simre, så har jeg tiden, står den gerne tre timer. Hvis du lader saucen stå og simre i flere timer, skal du lige være opmærksom på, om den med tiden skal spædes op med en smule væske, da det jo vil koge ind.
 3. Smag den til med salt og peber – tilføj eventuelt mere af de øvrige krydderier, hvis du synes, den mangler lidt af noget.
 4. Når du skal lave bechamelsaucen tager du en lille gryde og 20 g. smør, som du smelter ved middel varme. Når smørret er smeltet kommer du melet i og pisker det sammen med smørret. Så skulle du gerne have en klump mel.
 5. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisker det hele godt sammen. Pisk langsomt i gryden mens saucen langsomt varmer op og tykner.
 6. Når din sauce har en forholdsvis tyk konsistens, tilsætter du din ost og røre det hele godt sammen til osten er smeltet. Du kan se på saucen, at den er færdig, når osten ikke længere hænger i trevler fra piskeriset, hvis du dypper den i sovsen.
 7. Smag til med salt og peber og fjern den fra varmen.
 8. Lasagnen samler du i et stort ovnfast fad – jeg smører det ikke, da mine fade er ret nye. Har du et gammelt fad, kan det med fordel lige få en omgang med lidt smør eller olie, så lasagnen ikke brænder på.
 9. Når lasagnen skal samles kommer du først et lag kødssovs i bunden, dernæst et lag bechamelsauce og så lasagnepladerne. Fortsæt samme procedure til fadet er fyldt. Jeg elsker, når min lasagne er godt fyldt med ost, så derfor topper jeg lasagnen med en smule revet mozzarella.
 10. Hvis du har en rest af lasagnesovsen i overskud, så gem det endelig i en beholder i køleskabet, da det er rigtig lækkert sammen med en smule kogt pasta til frokost eller lignende.
 11. Sæt lasagnen i en forvarmet ovn ved 200º varmluft og bag den i ca. 25 minutter.
 12. Når lasagnen er færdig kan du med fordel lade den stå og hvile et par minutter, så den bliver lidt mere fast i konsistensen.

Serveres lasagnen med en god grøn salat.

Hvis du gerne vil have inspiration til andre nemme og lækre hverdagsretter, kan du finde det lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rocky road - skøn konfekt med chokolade