Chokoladeboller med fuldkorn

Pasta med kylling, kalkunbacon og svampe i en cremet flødesovs

pasta med kylling

Vi kender alle de dage, hvor energiniveauet er lig med nul, og det der med at lave aftensmad kan sidestilles med at løbe 10 km. Overdrivelse fremmer forståelsen, men I ved, hvad jeg taler om. Jeg havde sådan en dag i går, og derfor skulle aftensmaden være nem, som i virkelig nem, og gerne smage ret godt. Ja, hvad gør man så… Man laver selvfølgelig den her super lækre pasta med kylling, kalkunbacon og svampe i en cremet sovs fyldt med lækre smagsgivere. Det var i hvert fald, hvad jeg gjorde, og det var mega lækkert!

Pasta med kylling, kalkunbacon og svampe i en cremet flødesovs (4 personer)

Forberedelsestid: 30 min.

  • 2 store kyllingebryster, skåret i mindre skiver
  • 1 pakke kalkunbacon, skåret i mindre stykker
  • 1 stort rødløg, fintsnittet
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 6 store champignoner, skåret i skiver
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • Ca. 1/2 dl. kogevand fra pastaen
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Frisk fuldkornspasta
  • Rucola
  • Revet parmesan
  • Drys med persille

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebryst ud i mindre skiver sammen med kalkunbacon. Steg det hele på en varm pande i 1 spsk. olivenolie. Mens det steger hakker du rødløg, hvidløg og champignoner. Når kyllingen og kalkunbaconen er færdig fjerner du det fra panden og sætter det til side. Kom lidt mere olie på panden og kom derefter grøntsagerne på.
  2. Mens grøntsagerne steger og tager farve, kan du passende sætte din pasta over. Pastaen skal koge i letsaltet vand med en smule olivenolie til det er færdigt (ca. 3-4 minutter).
  3. Når grøntsagerne har taget godt med farve tilsætter du oregano, basilikum, dit kød og fløderstatningen. Når pastaen er færdig hælder du vandet fra, men gemmer ca. hvad der svarer til 1/2 dl. Kom kogevandet på panden lidt ad gangen, så du ikke risikerer, at komme for meget på. Sovsen skal være godt cremet – tilsæt eventuelt mere fløderstatning, hvis den bliver for tynd. Lad sovsen simre et øjeblik og når den har den ønskede konsistens, smager du den til med salt og peber. Slutteligt vender du din pasta i sovsen.
  4. Server pastaretten på en bund af ruccola og drys med parmesan og eventuelt persille. Friskkværnet peber klæder virkelig den her ret, så giv den eventuelt et drys til inden servering.

Jeg håber, at den her pastaret med kylling også falder i din smag – den er i hvert fald allerede havnet som en af mine favoritter. Du kan finde flere nemme hverdagsretter lige her.

pasta med kylling

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeboller med fuldkorn