Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater og basilikum

Skøn salat med bagte rødbeder, feta, persille og pinjekerner

img_0113

Den her rødbedesalat med feta, persille og pinjekerner er helt vildt lækker som et alternativ til almindelig grøn salat. Jeg serverede rødbedesalaten den anden dag, da jeg havde min veninde til middag, hvor jeg lavede fedtfattige kyllingefrikadeller til os. Jeg kan ofte godt køre lidt død i at spise grønne salater hele tiden, og det kan altså være lidt af en udfordring at finde på nye lækre smagskombinationer. Men den her rødbedesalat synes jeg er et rigtig godt bud på en anderledes salat og tilbehør til aftensmaden. Salaten er helt vildt nem at lave og tager ingen tid. Jeg bagte rødbederne dagen i forvejen, da jeg var lidt presset med tiden, og gerne ville sikre mig, at de nåede at køle af, og det blev salaten altså ikke dårligere af.

Fordi salaten er så enkel, synes jeg også, at det er vigtigt, at man vælger nogle ordentlige råvarer, som smager af noget. Når man bager rødbeder fremmer det den søde smag, så den lidt specielle røde knold kommer til at smage super dejligt. Derudover er det værd at nævne, at rødbeder er smæk fyldt med både c-vitamin og jern, så det er altså en super sund salat, du kan spise med helt og aldeles god samvittighed.

Rødbedesalat med feta, persille og pinjekerner 

Forberedelsestid: 10 min.

Antal: 4 personer.

Ovntid: 10-15 min.

 • En pose rødbeder
 • En blok feta
 • Et bundt persille
 • ca. en halv pose pinjekerner – ristede
 • 1 stor spsk. honning
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Start med at skræl og rens dine rødbeder og skær dem ud i fine, tynde skiver.
 2. Dernæst kommer du rødbederne i en pose og kommer honningen samt salt og peber derned.
 3. Hold godt om posen og bland det hele godt sammen – jeg synes det er klart nemmest at blande det hele på den her måde.
 4. Når du har fordelt honning, salt og peber godt ud over dine rødbeder, kommer du dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200º i ca. 10-15 minutter til de er møre – der skal stadig være bid i dem. Dernæst lader du rødbederne køle helt af på en rist.
 5. I mellemtiden rister du pinjekernerne på en pande til de er gyldne.
 6. Når rødbederne er kolde smuldrer du feta, hakket, renset persille og ristede pinjekerner ud over dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater og basilikum