Kartoffelporresuppe med bacontern, rugbrødschips og forårsløg

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater og basilikum

kyllingefrikadeller

De her skønne, fedtfattige kyllingefrikadeller med soltørrede tomater og basilikum serverede jeg for min veninde i går, da hun kom forbi til middag. Kyllingefrikadeller er et rigtig godt alternativ til de traditionelle frikadeller af svinekød, da de er meget mere fedtfattige, men stadig har en super god smag. Kyllingefars har ofte en fedtprocent på mellem 3-7%, og derfor vælger jeg det rigtig ofte, når jeg handler som et sundere alternativ.

Nu skal det ikke lyde som om, at jeg ikke spiser svinekød – det gør jeg helt bestemt, og jeg elsker også traditionelle frikadeller. Men, de her kyllingefrikadeller med soltørrede tomater slår dem altså alligevel. Kyllingefrikadellerne er dejligt sprøde udenpå og safte indeni. Foruden, at være rigtig gode til aftensmad, er kyllingefrikadellerne også super lækre på et stykke rugbrød i en madpakke eller ved siden af en salat til frokost.

Opskriften er ekstremt nem at lave og den tager altså ikke mange minutter i bikse sammen på en travl hverdag. Man kan også variere opskriften, som man har lyst. Eksempelvis smager kyllingefrikadellerne også rigtig godt med enten feta, forårsløg, spinat, courgette eller gulerod i farsen. Så prøv dig endelig frem og find nogle lækre, nye smagskombinationer!

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater og basilikum

Forberedelsestid: 10 min.

Antal: 4 personer.

  • 500 g. hakket kyllingekød
  • 1-to spsk. hakket, soltørrede tomater
  • 1/2 stort, hakket løg
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk. tørret basilikum eller 2 spsk. hakket, frisk basilikum
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kom kyllingefarsen op i en skål med de soltørrede tomater, hakket løg, havregryn, æg, basilikum, salt og peber og rør den godt sammen.
  2. Varm en pande til middelvarme med en smule olivenolie på. Når panden er varm former du ca. 10 store kyllingefrikadeller med en ske. Steg dem på hver side til de er gennemstegte.

kyllingefrikadeller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelporresuppe med bacontern, rugbrødschips og forårsløg