Hjemmelavet mandelmælk - så nemt er det

Kartoffelporresuppe med bacontern, rugbrødschips og forårsløg

img_5877

Jeg er ret vild med klassiske retter, og derfor er denne kartoffelporresuppe med bacon også en af mine favoritter, når det skal være nemt og lækkert. Kartoffelporresuppe er super nemt at lave og så smager det bare rigtig dejligt – især med det rigtige topping. Her er det bacon, rugbrødschips, forårsløg og lidt purløg, der pryder suppen.

Kartoffelporresuppe (4 personer)

Forberedelsestid: ca. 30 min.

  • 800 g. kartofler
  • 2 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 boullionterning med høns
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 stor spsk. olie til stegning
  • Smag til med salt, citronsaft og peber

Topping

  • 1 pakke bacontern
  • 2 store forårsløg
  • 1 bundt purløg
  • 4 skiver rugbrød
  • Olie og salt

Fremgangsmåde

  1. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrer og skær dem i grove stykker. Fjern skrællen fra de fire fede hvidløg og skær dem i grove tern.
  2. Kom grøntsagerne op i en stor gryde og sauter dem til de er bløde – de skal ikke tage farve.
  3. Kog en liter vand i en el-kedel og hæld over grøntsagerne sammen med en hønsebouillonterning.
  4. Lad suppen koge igennem i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.
  5. Tænd ovnen på 200º alm. varmluft. Skær rugbrøddet ud i mindre stykker og drys olie og salt over det. Bag det i ovnen i ca. 5-10 min eller til de ser sprøde ud. Når de er færdige kommer du dem på en tallerken med køkkenrulle, så de kan dryppe af.
  6. Steg bacontern på en pande til det er færdigt. Kom også det på en tallerken med køkkenrulle.
  7. Når suppen er færdig med at koge blender du den godt igennem med en stavblender, hvorefter du hælder 1 dl. madlavningsfløde i suppen, lader den kort koge op igen og smager den til med salt, citronsaft og peber. Pynt med bacontern, rugbrødschips, forårsløg og purløg.

img_5873

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet mandelmælk - så nemt er det