Hjemmelavet mandelmælk - så nemt er det

Kartoffel-porresuppe med forårsløg og kalkunbacon

Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe med forårsløg og kalkunbacon

I mandags arbejdede jeg længe inde på Kulturforvaltningen, og derfor blev jeg ellevild, da jeg kom hjem til kartoffel-porresuppe med kalkunbacon og forårsløg. Det var min søde kæreste, der var gået i køkkenet og fik tryllet den her mega lækre kartoffel-porresuppe sammen – næsten uden min hjælp. Når jeg skriver næsten, er det fordi, han Alexander spurgte mig, om jeg ikke lige kunne komme på en god opskrift på suppe, og derfor fik han den opskrift, jeg altid selv bruger, når jeg laver kartoffel-porresuppe. Min kæreste er ikke så velbevandret i et køkken, men den her opskrift på kartoffel-porresuppe er åbenbart rimelig nem at gå til – han slap nemlig rigtig godt fra resultatet!

Kartoffel-porresuppe (4. personer)

  • 800 g nye kartofler
  • 2 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 l. hønsebouillon eller 1 l. vand og hønse-bouillonterning
  • 1 dl. Cremefine 7%
  • 1 stor spsk. olie til stegning
  • Smag til med salt, citronsaft og peber

Topping

  • 1 pakke kalkunbacon
  • 2 store forårsløg

Vask og skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Derefter renser du porrer og skærer dem i grove stykker. Fjern skrællen fra de fire fede hvidløg og skær dem i grove tern. Kom grøntsagerne op i en stor gryde og sauter dem til de er bløde – de skal ikke have farve. Dernæst koger du 1 l. vand i en el-kedel og hælder over grøntsagerne sammen med en hønse-bouillonterning. Hvis du bruger ren hønsebouillon, skal denne lige koges op, inden du hælder den over grøntsagerne. Lad suppen koge igennem i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.

Mens grøntsagerne koger skærer du kalkunbacon i fine, små stykker og steger dem på en pande i en smule olivenolie til de er sprøde. Hak derefter forårsløg i meget fine strimler. Kom kalkunbacon og forårsløg op i to skåle, så de er klar til servering. Når suppen er færdig med at koge blender du den godt igennem med en stavblender, hvorefter du hælder 1 dl. flødeerstatning (Cremefine) i suppen, lader den kort koge op igen, og smager den til med salt, citronsaft og
peber.

Server kartoffel-porresuppen med kalkunbacon, forårsløg og et godt, groft brød.
Kartoffel-porresuppe

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet mandelmælk - så nemt er det