Min bedste chokoladekage uden sukker og mel

Hjemmelavet mandelmælk – så nemt er det

mandelmælk

Jeg bruger ofte mandelmælk i mine opskrifter, og derfor har flere af jer spurgt, hvor jeg køber det henne. Men jeg køber ikke min mandelmælk, jeg laver den selv. Det er nemlig helt vildt nemt at lave hjemmelavet mandelmælk, så jeg kunne aldrig finde på at betale den dyre pris for det i butikkerne.

Hjemmelavet mandelmælk kan bruges i et utal af forskellige retter. Oftest bruger jeg det i mine morgenmadsretter. Man kan også bruge det i sin kaffe som et alternativ til almindelig komælk. I min kaffe foretrækker jeg komælk, fordi jeg synes det giver en mere creme og skummet mælk til kaffen, men hvis man af den ene aller anden årsag ikke drikker komælk, er mandelmælk et rigtig godt alternativ.

Mandelmælk er, som navnet antyder, lavet af mandler, der har lagt i blød, hvorefter det de bliver kørt igennem en blender sammen med noget vand. Det giver den fineste hvide mælk, som det ses på billedet ovenfor, og det smager altså super dejligt. Rent ernæringsmæssigt er mandelmælk super sundt. Det for det første er fedtfattigt, men det er også fyldt med gode vitaminer og mineraler.

Hjemmelavet mandelmælk (1. liter)

  • 150g. mandler af god kvalitet
  • Vand til at udbløde mandlerne
  • 1 liter vand til selve mælken
  • Eventuelt et nip vaniljepulver eller lidt sødemiddel.

Start med at sætte mandlerne i blød i rigeligt med vand natten over eller i hvert fald en halv dags tid. Derefter hælder du vandet fra mandler, skyller dem i rent vandt og kommer dem i en blender sammen med 1 liter koldt vand. Når din mandelmælk har fået lov at blive blendet ordentligt igennem, hælder du den igennem en lille sigte. Vi vil nemlig gerne hælde mælken fra den blendede mandelmasse. Den hjemmelavede mandelmælk, du nu står tilbage med, kan du smage til med lidt sødemiddel, hvis du gerne vil gøre den lidt sødere. Af sødemiddel bruger jeg altid Perfect Sød fra Easis, da det har en meget neutral smag – du kan købe Perfect sød lige her. Derudover smager jeg den nogle gange til med vaniljepulver, da det giver en rigtig dejlig smag til mandelmælken. Kom mælken i en tætlukket flaske og opbevar den på køl (den kan sagtens holde sig i 3-4 dage). Den overskydende mandelmasse gemmer jeg altid, da det smager rigtig skønt i eksempelvis grød. Du kan også bruge pulpen fra mandlerne i de her lækre dadelkugler.

Når du har fået lavet din skønne, hjemmelavede mandelmælk, kan du eventuelt prøve denne top lækre morgenmadsopskrift på greenie med mandelmælk. 

(Dette indlæg indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min bedste chokoladekage uden sukker og mel