Min yndlingssalat med fuldkornspasta, grøntsager, pinjekerner og feta

Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og soltørrede tomater

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst er en af mine absolut favoritter, når det kommer til nem, velsmagende og sund aftensmad. Fyldt kyllingebryst kan varieres i et hav af forskellige versioner alt efter, hvad fyld, man ønsker i sin kylling. Jeg laver den oftest med pesto, mozzarella og soltørrede tomater, men man kan også sagtens tilføje eksempelvis krydderurter som basilikum eller persille, hvis man ønsker endnu mere smag. Kyllingen er svøbt i serranoskine, men det kunne også have været parmaskinke, hvis man er mere til det.

Fyldt kyllingebryst (4. personer)

Forberedelsestid: 40 min.

Ovntid: 25-30 min.

 • 4 store brystfileter
 • 2 pakker serranoskinke
 • 8 tsk. god, rød pesto (du kan også bruge grøn pesto og eksempelvis lave de selv med denne opskrift på grøn pesto)
 • 8 skiver god bøfmozzarella
 • 4 tsk. hakket soltørrede tomater
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 • Læg  kyllingebrystfileter på et skærebræt og finde alle dine ingredienser frem.
 • Skær brystfileterne op i siden og ind mod midten, så du har et lille hulrum inde i brystfileten. Vær forsigtig med at skære, så du ikke skærer igennem kødet (vi vil nemlig gerne holde fyldet inde i kyllingen).
 • Tag 2 tsk. pesto og kom ind i kyllingen sammen med 2 skiver bøfmozzarella. Derefter kommer du 1-2 tsk. hakket soltørrede tomater derind også. Mængderne afhænger altså af, hvor store dine kyllingefileter er, så prøv dig frem – de skal kunne lukke nogenlunde sammen, når du folder brystfileten sammen igen.
 • Krydr de fyldte kyllingebryster med salt og peber og svøb dem med serranoskinke (jeg bruger ca. to stykker til hver kylling)
 • Kom de fyldte kyllingebryster ned i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden og bag dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200º almindelig ovn. Husk at hold øje med dem. De er færdige, når kyllingen er gennemstegt og din serranoskinke ser sprød ud.

Jeg serverede denne salat til de fyldte kyllingebryster.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min yndlingssalat med fuldkornspasta, grøntsager, pinjekerner og feta