Bagt grød med blåbær og banan - skøn som morgenmad eller til dessert

Kalorielet tunmousse – den lækreste opskrift

Fedtfattig tunmousse - min bedste opskrift på tunmousse

Min bedste opskrift på fedtfattig tunmousse

Hvis nogle af jer følger mig på Instagram, ville I måske have set på min Instasnap, at jeg forleden fik denne fedtfattige tunmousse til aftensmad. Men for at det ikke skal være løgn, har jeg allerede i dag lavet en ny portion, som jeg har spist til frokost. Jeg lyver nemlig ikke, når jeg siger, at den her opskrift på fedtfattig tunmousse er den bedste, jeg nogensinde har smagt. Derudover er den endda helt fri for mayonnaise som mange andre tunmousser ofte er fyldt med.

Denne lækre tunmousse er nemlig super sund, mættende og ikke mindst kalorielet, så du kan sagtens spise den med god samvittighed! Jeg spiser ofte denne fedtfattige tunmousse til frokost på et stykke ristet rugbrød eller som en nem aftensmad, hvis jeg ikke lige orker at stå med det helt store. Du kan selvfølgelig variere opskriften præcis, som du vil. Jeg kommer eksempelvis nogle gange et halv, hakket rødløg i, da det giver lidt mere kant til tunmoussen.

Fedtfattig tunmousse 

  • 1 dåse tun i vand
  • 2 spsk. creme fraiche 5% eller skyr
  • Et normalt størrelse æble – gerne et rødt æble
  • 1/2 moden avocado
  • Smag til med salt, peber og citron

Mos din avocado i en skål med en gaffel til den bliver helt fin og cremet i konsistensen. Derefter åbner du din tun og hælde vandet fra. Kom de 2. spsk. creme fraiche eller skyr ned i skålen og rør det hele sammen. Om du bruger skyr eller creme fraiche afhænger af, hvor kalorielet, du ønsker den – begge dele smager glimrende. Skær dit æble over og fjern kernerne. Derefter skærer du æblet i små tern og kommer det ned i tunmoussen. Herefter smager du til med salt, peber og citronsaft. Som du kan se på billedet spiste jeg fedtfattig tunmousse med ristet rugbrød, purløg og lidt avocado ved siden af. Den smager også super dejligt på eksempelvis knækbrød eller en sandwichbolle.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med blåbær og banan - skøn som morgenmad eller til dessert