Granola - lækker müsli ristet i ovnen

Bagt grød med blåbær og banan – skøn som morgenmad eller til dessert

Bagt grød med blåbær og banan – en anderledes og lækker morgenmad

De fleste af os ved nok godt, hvilken dag, det er i dag. Skulle du alligevel sidde derude, og slet ikke ane, hvad jeg snakker om, så er det selvfølgelig Valentinsdag, jeg taler om. Personligt har jeg ikke det store forhold til Valentinsdag, og ærlig talt virker det mest af alt som en kommerciel pengemaskine, hvis du spørger mig, men, når det er sagt, så synes jeg da alligevel, at det er skønt at fejre kærligheden – så længe, at man bare husker på ikke udelukkende at fejrer det i dag, men hele året.

Min morgenmad i dag skulle have lidt ekstra kærlighed i dagens anledning, så jeg fandt denne fine hjerteform frem fra gemmerne. Formen købte jeg i min lokale genbrugsbutik for mange måneder siden – og lige til info, hvis du tilfældigvis skulle bo i nærheden af Skibhuskvarteret i Odense, så kan jeg virkelig anbefale den genbrugsbutik, der ligger på Kochsgade. Nå, men for lige at vende tilbage til hjerteformen, så har jeg virkelig ikke vidst, hvad jeg skulle bruge den til – men lige i dag tjente den et perfekt formål, da jeg skulle lave en af mine yndlings morgenmadsretter, nemlig bagt grød. Bagt grød smager helt seriøst af kage, men indeholder slet ikke sukker. Nu spiste jeg min bagte grød til morgenmad, men jeg kunne sagtens have fundet på at servere den som en dessert, fordi den virkelig gør sig godt som kage. Konsistensen er dejlig svampet, men med lidt knas fra nødder og frø – et super skønt alternativ til den almindelige grød.

Bagt grød med blåbær og banan

 • 1 moden banan
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk, vaniljepulver
 • 1 tsk. kanel
 • Et nip salt
 • En håndfuld frosne blåbær (man kan også bruge friske)
 • 100g havregryn eller ruggryn
 • 1,5 dl. mælk
 • 1 æg
 • 1 spsk. honning eller 1,5 tsk. Perfect Sød fra Easis
 • 1 håndfuld frø, kerner og hakkede nødder (det kunne være hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, mandler eller hasselnødder)
 • 1 håndfuld friske blåbær
 • Smør eller olie til formen

Mos bananen i en røreskål og kom derefter alle de våde ingredienser derned. Derefter kommer du de resterende ingredienser til den bagte grød derned og blander det godt sammen. Smør et ildfast fad med kokosolie, smagsneutral olie eller smør og hæld din grødmasse derned. Top grøden med friske blåbær og bag den ved 200º midt i ovnen i ca. 20 minutter. Den bagte grød er færdig, når den er dejlig gylden og begynder at dufte.

Spis den bagte grød med det samme og server den med skyr eller creme fraiche – alt efter om det er til morgenmad eller som en dessert. Opskriften er til ca. tre personer. Hvis du ligesom jeg er ret vild med grød, vil du måske kunne lide denne ruggrød med vanilje og kanel eller sund chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe. 

3 kommentarer

 • Heidi

  Hvad hedder genbrugs butikken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Heidi!

   Genbrugsbutikken ligger på Kochsgade i Odense og er en Kirkens Korshær. De har nogle lidt specielle åbningstider, men jeg har virkelig været heldig at finde en masse fine ting derninde. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Bagt grød med blåbær og banan – skøn som morgenmad eller til dessert […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola - lækker müsli ristet i ovnen