Greenie med mandelmælk

Dadelkugler – sundt slik

Sundt slik i en sundere hverdag

Mangler du en noget sundt slik til aftenhyggen? De her små chokoladekugler er super lækre og indeholder faktisk intet tilsat sukker – kun en masse skønne, gode sager. Jeg laver dem ofte, hvis jeg har lyst til en kalorielet, sød snack eller noget sundt slik. Når jeg har lange undervisningsdage på universitetet, har jeg ofte dadelkugler med i min madpakke, fordi de er rigtig gode, når blodsukkeret har ramt et minimum. Dadelkugler får sin sødme fra dadlerne og smager meget hen af romkugler eller havregrynskugler – de er så bare en hel del sundere. På ingredienslisten har jeg skrevet ‘vaniljepulver’ og til de af jer, der ikke ved, hvad det er, så minder det om vaniljesukker, der er bare ikke sukker i, men kun de rene korn. Det er et super krydderi at have i det sunde køkken, fordi man kan bruge vaniljepulver i utrolig mange retter  – og så smager det altså bare virkelig skønt. Vaniljepulver er en del mere dyrt end vaniljesukker, men til gengæld bruger man meget mindre af gangen. Du finder det i de fleste velassorterede supermarkeder, og jeg køber ofte den fra Urtekram, da jeg synes det er den bedste, men det er selvfølgelig en smagssag.  

Dadelkugler – sundt slik

  • 60g. mandler
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. usødet kakaopulver
  • 150g grofthakket dadler uden sten
  • ca. 2 spsk. kokosolie

Alt du skal gøre er at blende mandler, kanel, vaniljepulver og usødet kakaopulver – jeg kommer det hele i minihakkeren til det har en ensartet masse. Dernæst kommer jeg de grofthakkede dadler ned i massen og kører det sammen (stadig i minihakkeren). Til sidst kommer jeg ca. 2 spsk. kokosolie
derned og kører det sammen en sidste gang.

Nu skulle din dadelmasse gerne være ret klistret. Så tager du massen ned i en skål eller på et skærebræt og samler den med hænderne.
Dernæst ruller du ca. 15-18 kugler. Du kan eventuelt trille dem i kakaopulver, kokosmel eller lade dem være som de er.

Hvis du ligesom jeg kan lide sundere, søde sager, er de her mega lækre hindbær fastelavnsboller måske noget for dig. 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Greenie med mandelmælk