Dadelkugler - sundt slik

Sommermadder – en sikker vinder!

Rugbrødsmad med makrel, æg, mayonnaise og purløg

Mine forældre har et sommerhus på Nordfyn, hvor jeg igennem hele min barndom har elsket at komme – og stadig gør det så ofte, som det nu engang kan lade sig gøre, fordi det er fyldt med skønne ferieminder og et dejligt afbræk fra hverdagen. Når vi om sommeren er derude, spiser vi meget ofte de her rugbrødsmadder, der smager vildt lækkert, er super simpelt at lave og utrolig nemt i indkøb. Vi kalder dem ”sommermadder” hjemme hos os, fordi de for mig er indbegrebet af skønne varme frokoster i solen, men selvom navnet antyder, at det jo er en sommermad, så spiser jeg dem altså til frokost hele året rundt. Og foruden, at det jo smager dejligt, så er det også en super sund frokost med et højt proteinindhold, så de er især en lækker frokost efter træning.

Sommermadder/rugbrødsmad med makrel, æg, mayo og purløg

  • Et godt rugbrød med højt fuldkornsindhold
  • makrel i tomat (på dåse)
  • 1-2 kogt æg (ikke overkogte – de må gerne være lidt bløde i blommen)
  • En god håndfuld purløg
  • Lidt god mayonnaise

Ja, som du kan se på ingredienslisten, så er de her rugbrødsmadder altså virkelig nemme at lave. I forhold til ingredienserne, så foretrækker jeg at købe et godt rugbrød. Det vigtigste er, at rugbrødet har et højt fuldkornsindhold. Fuldkornsindholdet kan du se bag på din pakke, og det skal gerne være 7 eller derover for at være højt. I forhold til mayonnaisen foretrækker jeg, at det ikke er en lightudgave, da jeg simpelthen synes, at de smager bedre, hvis det er den rigtige version, men det er jo en smagssag.

Jeg håber at de her rugbrødsmadder kan bringe lidt sommerstemning ind i dit liv! De smager i hvert fald dejligt, er mættende og super nemme at lave i en travl hverdag! Hvis du ligesom jeg er vild med fisk til frokost, kunne denne fedtfattige tunmousse måske være noget for dig. Det er uden at lyve en af mine bedste opskrifter!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler - sundt slik