Sød tøm-køleskabet-smoothie

Kylling med grøntsager og peanuts

Kylling med grøntsager

Vi kender vist alle de dage, hvor det bare skal gå ekstra stærkt i køkkenet, og hvor overskuddet er på et minimum. Sådan en dag havde jeg for et stykke tid siden, hvor denne ret opstod. Det blev et skønt virvar af det, der nu lige var i køleskabet, da jeg hverken havde tid eller overskud til at handle ind. Men det blev nu ret lækkert, så jeg synes lige, at jeg ville dele opskriften på kylling med grøntsager og peanuts med jer.

Jeg brugte de grøntsager, jeg nu engang lige havde liggende i grøntsagsskuffen, men havde jeg haft tid til at handle ind, ville jeg nok have tilføjet eksempelvis gul peberfrugt eller bambusskud – det tror jeg havde været super lækkert.

Kylling med grøntsager og peanuts

Forberedelsestid: ca. 30 min.

Antal: 4 personer

 • 400 g. kylling
 • 30 g. fintrevet ingefær
 • 1 kvart fintsnittet chili (kan undlades)
 • 1 stor håndfuld friske broccolibuketter
 • 1 bundt forårsløg, fintsnittet
 • 1/2  snittet spidskål
 • 3 spsk. soyasauce
 • 1 spsk. peanutbutter
 • 1 spsk. kokosolie
 • Smag til med lime
 • Server med fuldkornsris og drys med peanuts

Fremgangsmåde

 1. Varm kokosolie i en wok og steg kylling sammen med fintrevet ingefær og chili til kyllingen er gennemstegt. Derefter tilsætter du broccoli, forårsløg, spidskål, tre spsk. soyasauce og en spsk. peanutbutter.
 2. Når kyllingen ser karamelliseret ud (ca. to-tre min. senere) smages det til med lime, toppes med peanuts og serveres med fuldkornsris. Det er vigtigt, at grøntsagerne ikke bliver stegt for længe. Grøntsagerne skal bare lige vendes sammen med kyllingen i nogle minutter til de falder let sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød tøm-køleskabet-smoothie