Kylling med grøntsager og peanuts

Greenie med mandelmælk

Greenie med mandelmælk

Greenie med mandelmælk – super sund morgenmad fyldt med vitaminer

Greenies er det nye inde for sund morgenmad og som navnet antyder er det en grøn smoothie. Det tog mig lidt tid at kaste mig ud i at lave en greenie, da jeg lige skulle anskaffe mig en god blender, men nu laver jeg det altså virkelig ofte til morgenmad, frokost eller som et hurtigt mellemmåltid. Den her opskrift er super lækker, fyldt med gode sager og dejlig mættende som et morgenmåltid eller en hurtig frokost – og lad os så lige beundre den smukke grønne farve, som denne greenie med mandelmælk har; det er da grund i sig selv til at prøve opskriften af!

Det er egentligt kun fantasien, der sætter grænser, når vi snakker greenies og smoothies, og derfor bruger jeg også bare altid lige det, der ligger i køleskabet og fryseren, og derfor kan du altså også variere din grennie præcis som du vil. Nu bruger jeg eksempelvis ribs i denne opskrift, men har du ikke lige det i fryseren, så brug jordbær, hindbær, blåbær, eller hvad du nu engang har liggende – du kan også lave den helt uden bær og med flere grøntsager, hvis du vil have en endnu mere mættende greenie.

Greenie med mandelmælk

  • 1 moden banan
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 håndfuld frossen spinat
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 håndfuld frosne ribs
  • 1. håndfuld mango
  • 1 kiwi
  • ca. 2-3 dl. mandelmælk (kan erstattes af almindelig mælk eller vand)

Det hele blendes til ukendelighed (frossen mad kan være lidt hårdt for blenderen, så kom gerne mandelmælken og de ”bløde” ting i blenderen først, så lever din blender altså lidt længere). Har man ikke mandelmælk kan man sagtens bruge almindelig mælk eller vand. Jeg brugte mandelmælk i denne opskrift, fordi jeg netop havde lavet det nogle dage forinden, og derfor havde det i køleskabet, men almindelig mælk havde også fungeret glimrende.

Jeg toppede min grennie med mandelmælk med blåbær og kokoschips, men en god müsli/granola have også været virkelig lækkert – eksempelvis denne. Hvis du synes denne opskrift er lækker, kunne denne her mættende greenie måske også være noget for dig. Er du til smoothies generelt vil denne søde smoothie måske være noget for dig. Opskriften svarer til ca. to personer.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling med grøntsager og peanuts