Chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe

Broccoliboller – lækre og sunde grøntsagsboller

sunde boller

Sunde boller med fuldkorn og broccoli

De her sunde boller er en opskrift, jeg virkelig ofte benytter mig af, fordi det simpelthen bare er så fedt, når man lige kan snige lidt ekstra grøntsager ind i hverdagsretterne, og den her broccolibolle er intet mindre end et fantastisk bud på en sund bolle med grøntsager. Broccoliboller er fyldt med kostfibre, mineraler og vitaminer, og så er de super mættende. Jeg har nu bagt grøntsagsboller et par gange, og den her opskrift giver en dejlig sprød bolle med et blødt indhold og en fantastisk smuk grøn farve.

Broccoliboller – sunde og lækre grøntsagsboller ca. 10 stk

  • 2 store æg
  • 1 dl. skyr – kan erstattes af mælk
  • Et finthakket broccolihoved – brug evt. en minihakker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 100g. alm. fuldkornsmel
  • 200g. fuldkorns tangmel fra Nordisk Tang. Alternativt kan du bruge almindelig fuldkornsmel (jeg bruger altid den fra Finax, da den er meget fin i konsistensen), men så bør du skifte de 100g alm. fuldkornsmel ud med almindelig hvedemel

Pisk alt sammen og tilsæt så melet lidt efter lidt til dejen er mættet. Den skal være lind og fugtig, men ikke decideret klistret. Form bollerne med to skeer eller brug hænderne. Derefter drysser du bollerne med sesamfrø eller andre frø og kerner, hvis du er mere til det. Man kan også sagtens optimere sundhedsværdien endnu mere i broccolibollen ved at tilføje frø eller kerner til selve bolledejen. Broccolibollerne bages på et stykke bagepapir midt i ovnen ved 200º almindelig ovn i 15-20 minutter. Derefter tager du dem ud og lader dem køle af på en rist. 

Jeg spiser ofte en af de her sunde boller med smør og kyllingepålæg enten til morgenmad eller frokost, og gerne med en lille portion skyr med bær og denne honningristede müsli ved siden af, men de gør sig også glimrende i en madpakke! Når de ikke længere er nybagte skærer jeg dem tit op og rister dem på en brødrister, – det bliver de bestemt ikke dårligere af. Broccolibollerne kan ca. holde sig en uges tid i en tætlukket pose, hvis de ligger i køleskabet. Hvis man ikke kommer dem i kæleskabet kan de holde sig et par dage. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe