Ruggrød med kanel og vanilje

Chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe

chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe

Lækker chokoladegrød med banan, appelsin og kaffe

Var det noget med en chokoladegrød, der smager syndigt, men som er fyldt med dejlige, mættende sager? Denne chokoladegrød er mega lækker på en kold morgen, og smager virkelig skønt og intenst af både chokolade og kaffe. Grød er en rigtig god morgenmadsspise, fordi det mætter rigtig godt og dermed lægger en solid bund for dagen, så man holder sig mæt i mange timer. Derudover kan man variere grød på et utal af forskellige måder. Jeg er selv mest til den helt traditionelle grød, men nogle gange synes jeg altså, at det er rart med lidt variation, og så kommer denne chokoladegrød ofte på programmet.

Chokoladegrød

  • 1 dl. grovvalsede havregryn
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dl. vand
  • 1 lille spsk. mørk kakaopulver
  • 1/2 dl. kaffe
  • 1 dl. mælk
  • Smag til med sukkererstatning (jeg bruger Perfect Sød fra Easis)

Kog alle ingredienser pånær mælk og sukkererstatning sammen til chokoladegrøden har en tyk, men ikke hård konsistens. Dernæst tilsætter du 1 dl. mælk (jeg bruger skummetmælk, fordi det altid er den mælk, jeg har i køleskabet, men alt kan bruges) og koger grøden ind, så den bliver dejlig cremet i konsistensen (det tager ca. to-5 minutter) – rør i den samtidig, da mælken gerne vil brænde på i bunden af gryden. Smag til med sukkererstatning og server grøden med det samme med lige den topping, du bedst kan lide. Jeg valgte at toppe min chokoladegrød med en halv appelsin skåret i tern, en halv banan skåret i skiver og en firkant af 86% mørk chokolade. Opskriften er til én stor eller to små portioner. Hvis jeg spiser en lille portion grød, så serverer jeg ofte et blødkogt æg ved siden af, så jeg sikrer mig, at jeg ikke bliver sulten lige med det sammen igen.

NB: Er man ikke til sukkererstatning, kan man altså sagtens bruge almindelig sukker. Jeg foretrækker personligt at bruge Perfect Sød fra Easis, men et steviaprodukt ville også sagtens kunne bruges. Du kan købe Perfect Sød i de fleste velassorterede supermarkeder.

Er du også vild med grød? Så prøv disse to varianter:
Ruggrød med kanel og vanilje
Bagt grød med banan og blåbær

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ruggrød med kanel og vanilje